27 maart 2007

Google Earth en 3D Warehouse


Het is echt mogelijk om je huis of een ander gebouw op Google Earth te zetten via de 3D Warehouse Network Link.
Zie hier een uitsnede van een gedeelte van Nederland.

16 februari 2007

Schoolgebouw

Het leslokaal moest weer een onderdeel vormen van het schoolgebouw. En dit weer een onderdeel van het landgoed, waar ook een kinderboerderij, een zwembad, een sporthal en enkele sportvelden zijn.
Klaslokaal

Een maand geleden had mijn dochter voor haar studie een tekening van een leslokaal nodig. Samen met haar hebben we dit ontwikkeld.


10 februari 2007

Een bol maken

Je start met het maken van een cirkel .

Daarna plaats je er een nieuwe cirkel loodrecht erop. Het beste gaat het door met de Orbit te draaien tot je bijna een plat vlak zie.


Daarna bepaal je de grote van de cirkel.


Daarna selecteer je de donkere cirkel en klik je met "Follow Me" op de staande cirkel.


En dit is het resultaat.


Nu nog even de liggende cirkel verwijderen.


En nu hebben we een bol. Simpel toch?

08 februari 2007

Digitale Camera

Ik ben vandaag begonnen om mijn digitale camera na te tekenen in Sketchup. Ik heb wel ontdekt dat ook aan ARC een limit zit. Kleiner boogjes dan 0,3mm gaat niet meer. Maar met behulp van cirkels en daarna verschalen kun je er ook komen. Een fout maakte ik nog: een jpg inladen als image en niet als PhotoMatch. Je weet niet wat je ziet en het komt niet meer goed, dus vaak opslaan.


28 januari 2007

Dak
Vandaag weer met het dak bezig geweest. Ik heb een zijpan gemaakt. Het blijkt wel dat je zeer nauwkeurig en uiteraard zeer gemakkelijk bepaalde componenten kunt maken. Ik moet wel meer gebruik maken van lagen en niet te vergeten veel groeperen, vooral als je achteraf wil pushen.

21 januari 2007

Huis
Vandaag ben ik als oefening verder gegaan met ons huis. Ik heb een dakplaat en een dakpan als component gemaakt. Ik vond het toch niet moeilijk. Steeds groeperen en "intersect with the model". Alleen toch even berekenen onder welke helling de dakpan moet liggen. Al met al gaat het best naar mijn zin.

20 januari 2007

Start

Hier komen mijn brouwels, ontwerpen en tekeningen over Sketchup en wat ik verder kwijt wil over dit fantastische programma. Veertien dagen geleden zijn de nieuwe versies uitgekomen. Google Sketchup 6. De "Free"- en de "Pro"-versie. De Pro komt ook nog vergezeld met een beta-versie van een presentatieprogramma (LayOut).